۲۷ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۱۰

اصفهان| ماجرای ظهور آشپزخانه‌های تلگرامی؛ آیا غذاهای تلگرامی از سلامت کامل برخوردارند؟

اصفهان| ماجرای ظهور آشپزخانه‌های تلگرامی؛ آیا غذاهای تلگرامی از سلامت کامل برخوردارند؟
در دنیا موجی از بازگشت به غذای خانگی دیده می‌شود آن هم با جدیدترین امکانات روز که دنیای دیجیتال و فضای مجازی فراهم کرده‌، حالا غذای خانگی یک نیاز و خواسته جهانی است.
- اخبار استانها -

به گزارش تسنیم در اصفهان، آنهایی که نمی‌توانند یا فرصت پختن ندارند، امکانات تازه‌ای دارند؛ سایت‌ها و اپلیکیشن‌های جدید راه‌هایی برای رفع این نیاز پیش پایمان گذاشته‌اند و هر روز سر و کله سایت‌ها و اپلیکیشن‌های جدیدی برای تهیه غذای خانگی پیدا می‌شود. شاید نه آنقدر خانگی که عطرش در اتاق‌ها بپیچد، اما غذاهایی با میزان سلامت بالاتر و طعمی نزدیک‌تر به آنچه در خانه می‌پزیم.

تب غذای خانگی در فضای مجازی

غذای خانگی آنقدر در جهان خواهان پیدا کرده که سایت‌هایی ایجاد شده‌اند برای وصل کردن شما به غذای تازه خانگی در هر جای دنیا که هستید. یک سایت وجود دارد که مخاطبانش می‌توانند شهری را که در آن اقامت دارند انتخاب و مشخص کنند کجای دنیا به دنبال غذای تازه خانگی می‌گردند. به این ترتیب سایت موتور جستجویش را روشن می‌کند و آنها را به نزدیک‌ترین آشپزخانه‌های گرم خانگی وصل می‌کند.

در عصری که تکنولوژی به کمک آمده تا کسی دست خالی برنگردد، اپلیکیشن‌ها نمونه‌های دیگری هستند که کاربرانشان می‌توانند با استفاده از آنها غذایشان را برای دیگران بفرستند یا از دیگران غذا بگیرند. بعضی از کاربران علاوه بر غذاها، نوشیدنی ها و آب میوه های خانگی شان را هم می فروشند.

ظهور آشپزهای تلگرامی

واقعیت این است که بسیاری از افرادی که به دنبال غذای خانگی می‌گردند به سالم بودن و تمیزی غذا فکر می‌کنند، اما وقت کافی برای درست کردن غذای خانگی در همه روزهای هفته را ندارند. مثل خانم امامی که می‌گوید: «روزهایی که نمی‌توانم غذا درست کنم برایم به صرفه نیست از رستوران‌ها و فست‌فودها غذا بگیرم. چون هم گران در می‌آید و هم اغلب چرب و ناسالمند. ترجیح می‌دهم غذای حاضری بخورم.»

اما او یک راه حل دیگر هم پیدا کرده که بین شاغلان در حال رایج شدن است: «خانمی را می‌شناسم که هر هفته منوی غذاهای خانگی‌اش را در تلگرام منتشر می‌کند و دوست و آشنا به او سفارش غذا می‌دهند. از طریق یکی از دوستانم شماره‌اش را گرفتم و هر هفته یک یا دو روز پیش می‌آید که از روز قبل به او غذا سفارش می‌دهم. هم تمیز و سالم است و هم ارزان‌تر.

او می‌گوید از وقتی غذایش را خورده‌ام، او را به همه معرفی کردم تا هم مشکل امثال من حل شود و هم برای او مشتری جور کرده باشم تا بتواند از این طریق امرار معاش کند.

خانم ارجمندی در این باره گفت: «‌فرصت نداشتن برای غذا درست کردن مشکل بسیاری از خانم‌های شاغل است، فکر می‌کنم تعداد این آشپزخانه‌های خانگی می‌تواند خیلی بیشتر شود تا هم تنوع ایجاد شود و هم انتخاب‌های بهتری داشته باشیم.»

تعداد فست فودهای یزد از پزشکان عمومی بیشتر استوقتی فست فودها میهمان سفره افطار می شوند/ تاراج سرمایه مردم با افزایش مصرف فست فودهای بدون شناسنامهکمپین «نه به فست فود» راه‌اندازی می‌شود

آیا غذاهای تلگرامی از سلامت کامل برخوردارند؟

مزه، دستور پخت، تنوع و سلامت غذا فقط یک بخش ماجراست، ولی آیا آن غذای به اصطلاح خانگی که در فضای مجازی تبلیغ می‌شود و طرفداران خاص خود را دارد، از سلامت کافی برخوردار است و می‌توان آن را بدون هیچ ترس و دلهره‌ای تهیه کرد؟ این سئوالی است که مدیر مرکز بهداشت محیط استان اصفهان به آن پاسخ داد.

حسین صفاری با اشاره به نظارت اداره‌های بهداشت روی آشپزخانه‌های تلگرامی، اظهار داشت: اداره بهداشت هیچ نظارتی روی غذاهای خانگی در فضای مجازی ندارد و مجوزی هم از اداره بهداشت برای این کار ندارند. ما به مردم توصیه می‌کنیم از این نوع مراکز، غذای خود را تهیه نکنند، چرا که از بهداشتی بودن مکان، مواد غذایی و آشپز یا آشپزان مطمئن نیستیم.

مدیر مرکز بهداشت محیط استان اصفهان با بیان اینکه تخلفاتی در آشپزخانه‌های تلگرامی گزارش شده، گفت: بعد از اینکه مردم دچار مسمومت، اسهال و استفراغ شدند، شکایت می‌کنند و ما وارد عمل می‌شویم. بعضی از آشپزخانه‌ها قابل پیگیری هستند و آدرس و شماره تلفن دارند که ما به مرجع غذایی اعلام می‌کنیم و تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

مردم به تبلیغات آشپزخانه‌های تلگرامی اعتماد نکنند

صفاری ادامه داد: متاسفانه تعداد زیادی از آنها بدون نشانی در حال فعالیت هستند و زمانی که مشکلی یا شکایتی گزارش شود، عملا ما هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم برای همین به مردم توصیه می‌کنیم به اینگونه آشپزخانه‌ها و تبلیغاتشان اعتماد نکنند  و سلامت خود و خانواده‌شان را به خطر نیندازند.

وی با اشاره به اینکه هر واحد طباخی یا عرضه مواد غذایی باید صنفی یا صنعتی باشد، اظهار داشت: صنعتی به این صورت است که صنایع غذایی طبق شرایط و ضوابط خاصی با حضور مسئول فنی و زیر نظر بازرسان بهداشت در حال فعالیت هستند و واحدهای صنفی هم از طریق اتحادیه مجوزهای لازم را می‌گیرند و زیر چتر بهداشت و بازرسان قرار دارند. واحدهای عرضه مواد غذایی در فضاهای مجازی زیر نظارت اداره بهداشت نیستند و مردم نباید از آنها غذا تهیه کنند.

مدیر مرکز بهداشت محیط استان اصفهان خاطرنشان کرد: شرایط تولید مواد غذایی آشپزخانه‌های تلگرامی مشخص نیست، مثلا نمی‌توانیم بگوییم آیا شرایط بهداشتی در آنجا وجود دارد؟ آیا افرادی که در آنجا کار می‌کنند از سلامت کافی برخوردارند و نظافت و بهداشت فردی را رعایت می‌کنند؟ آیا ابزار و وسایل کار آنها سالم و بدون میکروب است؟ برای همین اداره بهداشت به هیچ وجه آشپزخانه‌های تلگرامی را تائید نمی‌کند. اصولا اینگونه آشپزخانه‌ها قیمت کمتری نسبت به جاهای دیگر اعلام می‌کنند و قطعا در تهیه مواد غذایی با این مبلغ اشکالی وجود دارد و تخلفی نیز صورت می‌گیرد که روی سلامت مصرف کننده اثر بد می‌گذارد.

وی با بیان اینکه ممکن است آلودگی میکروبی در غذاها وجود داشته باشد، گفت: در این حالت به صورت اسهال و استفراغ و بیماری‌های گوارشی نشان داده می‌شود ولی بعضی مواقع از افزودنی‌های غیرمجاز و رنگ‌های غیر خوراکی استفاده می‌کنند که ضررهایش جبران ناپذیر است و در دراز مدت به صورت بیماری‌های نو پدید و سرطان خودش را نشان دهد.

کلیدواژه ها :فضای مجازی غذا
منبع : تسنیم

پربازدیدترین امروز

website tracking